Κυριακή 8 Ιουλίου 2012


 ΔΕΣΙΜΟ - BONDAGE ο Δέσιμο είναι η πιο διαραστηριότητα S/M. 
Χονδρικά, υπάρχουν τέσσερις τύποι δεσίματος. 
Το βαρύ, το ελαφρύ, το εξευτελιστικό και το Δέσιμο του ατόμου.

Το βαρύ, ή σκληρό, Δέσιμο μπορεί να περιλαμβάνει κλουβιά, κουτιά, μεταλλικές αλυσίδες και χειροπέδες, μουμιοποίηση μέσα σε γύψο, αιώρηση με δέσιμο από πολλά σημεία, και στέρηση πολλαπλών αισθήσεων (όραση, ακοή, αφή). 
Επίσης, το προσωρινό piercing σε ιδιαίτερα σημεία, είναι μια μέθοδος δεσίματος που θα μπορούσε να θεωρηθεί βαρύ Δέσιμο. Γενικά, το Δέσιμο σε κάποια ποιο ιδιαίτερα σημεία του σώματος μπορεί να είναι είτε βαρύ, είτε ελαφρύ, ανάλογα με το είδος των δεσμών που χρησιμοποιούνται, με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται και αν τα μέρη που δένονται, δένονται πάνω σε κάτι άλλο.
Το ελαφρύ, ή μαλακό, Δέσιμο μπορεί να περιλαμβάνει δερμάτινα δεσμά ή σχοινιά, τα οποία μπορεί να δένουν το λαιμό (χωρίς όμως να προκαλούν πνίξιμο!), τους καρπούς και τους αστράγαλους, ένα «ζουρλομανδύα», ένα body bag, ένα arm-binder, μια κουκούλα, ένα φίμωτρο, ένα blindfold, μουμιοποίηση με latex ή διαφανές φιλμ, αιώρηση από 2 ή 4 σημεία και στέρηση μιας αίσθησης.
Το εξευτελιστικό δέσιμο συχνά περιλαμβάνει “εξαναγκαστική” θηλυκοποίηση, με τον υποτακτικό να δένεται φορώντας κορσέ, ψηλοτάκουνα, μια περούκα και μακιγιάζ. Μπορούμε εδώ να πούμε πως μια Domina που φοράει κορσέ και μπότες μέχρι τον μηρό, με τακούνι στιλέτο και κορδόνια αποτελεί ένα είδος δεσίματος. Όμως δεν είναι εξευτελιστικό. Μπορεί να είναι πολύ άβολο να φοράω τακούνια μετά από κάποιες ώρες, όμως φαίνομαι και αισθάνομαι πολύ ισχυρή ντυμένη με τα φετιχιστικά μου ρούχα. 
Αντίθετα, ένας άνδρας ντυμένος γυναικεία (που δεν του αρέσει να το κάνει) είναι ένα πολύ γελοίο θέαμα, με το βρακάκι, τα ψηλοτάκουνα, το νεγκλιζέ τα οποία τον βάζω να φορέσει. 
Το Δέσιμο του ατόμου είναι κάθε μέθοδος δεσίματος που γίνεται από κάποιον προς το ίδιο το άτομο, πολλές φορές πάνω σε κάτι ή κάποιον άλλο, ή τον ίδιο. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που δένει τα πόδια της στο κάτω μέρος του κρεβατιού, όταν πάει για ύπνο! Αυτού του είδους το δέσιμο μπορεί να περιλαμβάνει επίσης και την κατηγορία του να δώσεις εντολή σε έναν υποτακτικό να παραμείνει ακίνητος σε μια θέση και στάση, με μόνο την θέλησή του να τον κρατάει ακίνητο. 
Το δεμένο άτομο μπορεί να είναι δεμένο με τον εαυτό του (καρποί πάνω στους αστραγάλους), κάποιο άλλο άτομο (κάτι πολύ ευχάριστο), ή πάνω σε κάποιο άψυχο αντικείμενο, όπως μια καρέκλα.
Μια καλή Domina διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για Δέσιμο, όπως έναν Ίππο Δεσίματος, ένα Σταυρό, ένα Τραπέζι Δεσίματος, ένα Τροχό Βασανισμού, αλυσίδες και πολλά άλλα.
Ο λόγος που κάνει τους ανθρώπους που αγαπούν το δέσιμο να το επιθυμούν, είναι η ανάγκη τους να αισθάνονται αβοήθητοι, και υπό τον έλεγχο της Mistress τους. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται επίσης ασφάλεια, δεμένοι σε μια περιοριστική στάση. Κάποιοι υποτακτικοί αρέσκονται στο να παλεύουν (μάταια) με τα δεσμά τους και να αισθάνονται άβολα και περιορισμένοι. Κάποιοι άλλοι ερεθίζονται με την ιδέα πως τους έχουν αιχμαλωτίσει ή απαγάγει και λατρεύουν τα δεσμά από τα οποία δεν μπορούν να απελευθερωθούν ποτέ από μόνι τους.
Πολλοί οπαδοί του BDSM αναφέρουν πως έχουν ένα αίσθημα πτήσης, έλλειψης βαρύτητας και πως "βγαίνουν" από το σώμα τους, κατά την διάρκεια μουμιοποίησης ή αιώρησης πολλαπλών σημείων.
Προσωπικά πιστεύω πως το Δέσιμο είναι ένας υπέροχος τρόπος για κάποιο να δραπετεύσει από το φυσικό του σώμα και να απελευθερωθεί από τις ευθύνες που κουβαλάει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: